Ekonom: Guld visar att Bitcoin kunde se ytterligare uppåt trots „blowoff top“

Bitcoin Lifestyle vittnade om en viss intensiv volatilitet över natten som rivaliserade den som sågs i mitten av mars.

Även om förlusten på cryptocurrency var något begränsad efter dess intensiva avslag på 12 000 dollar, hastigheten med vilken priset sjönk skurkade.

I följd av denna rörelse har tjurar strävat efter att upprätta regionen med lägre $ 11 000 som stöd, men bristen på någon stark reaktion på denna prisregion gör styrkan på denna nivå ifrågasatt.

En ekonom noterar nu att „blowoff-toppen“ bildad av Bitcoin är påfallande lik den som sågs av både silver och guld förra veckan.

Trots att det var öppet baisseartat kunde de två ädla metallerna snabbt utöka sin trend efter att ha publicerat dessa tekniska formationer.

Han tror att Bitcoin kommer att följa sina spår.

Bitcoin står inför enorm volatilitet efter avslag på 12 000 dollar

Övernattigt brusade Bitcoin tjurar när de skickade referens cryptocurrency upp till höjder på $ 12.000.

Denna rörelse kom i tandem med en liknande uppgång ses av Ethereum – som nådde toppnoteringar på $ 415 innan förlorar sin fart och minskar så lågt som $ 300 på vissa handelsplattformar.

Avslaget som BTC stod inför 12 000 dollar ledde till 11 000 $ på bara några minuter – vilket markerade en av de snabbaste prisnedgångar som har sett sedan 12 mars.

Från denna tidpunkt har tjurar försökt etablera denna prisregion som en stödnivå, även om de ännu inte har kunnat lägga någon anmärkningsvärd reaktion på denna nivå.

I skrivande stund handlar Bitcoin med över fem procent till sitt nuvarande pris på 11 180 dollar

Eftersom dess veckoljusstängning närmar sig snabbt kommer den sannolikt att se ytterligare volatilitet när tjurar och björnar kämpar för kontroll över den digitala tillgångens kortsiktiga trend.

BTC kan ha utrymme att förlänga om det följer silver och guld bly

Medan han talade om Bitcoin avslag på 12 000 dollar förklarade Alex Krüger – en populär krypto-fokuserad ekonom – att denna prisåtgärd har resulterat i att BTC bildar det som kallas en „blowoff-topp“.

Trots att han var ett baisseartat tecken, konstaterar han att både guld och silver publicerade en liknande teknisk formation just förra veckan, och den resulterande nedgången följdes snabbt av en förlängning av deras trend.

”Det var en blowoff-topp i ETH och BTC i går kväll. En avblåsning behöver inte vara toppen. Silver och guld hade en blowoff-topp förra veckan. Se hur liknande diagram är i dagarna och minuterna före kraschen. Större bild förblir oförändrad. Högre toppar framåt 2020 IMO. ”

Eftersom den ekonomiska bakgrunden som för närvarande påverkar Bitcoin har dragit guldet upp till färska höjder hela tiden, finns det en stor chans att BTC: s trend är långt ifrån slut.