Gemini Exchange Partners met opties voor extra veiligheid en beheer

Options – die clouddiensten verleent aan financiële bedrijven over de hele wereld – heeft aangekondigd dat het de crypto foray zal betreden via zijn nieuwe klant de Gemini Exchange in New York.

De Gemini Exchange wordt steeds veiliger

Opties heeft zich verbonden aan monetaire systemen en bedrijven over de hele wereld. Onder de diensten die zij aanbiedt zijn onder andere managementoplossingen, markthosting, TCO-reductie en top-of-the-line cybersecurity. Tot nu toe kan het bedrijf meer dan 40 klanten claimen in Europa, Noord- en Zuid-Amerika en Azië, in landen als Rusland, Canada, Nieuw-Zeeland en Zuid-Afrika.

Drew Candres – directeur van technische uitwisselingsdiensten bij Gemini – verklaarde onlangs in een interview:

Gemini heeft consequent een infrastructuur van institutionele kwaliteit opgebouwd die wereldwijde connectiviteit en best-in-class handelstechnologie biedt. Door opties toe te voegen aan onze lijst van betrouwbare providers wordt ons wereldwijde connectiviteitsaanbod verder uitgebreid, waardoor meer institutionele klanten toegang krijgen tot de crypto spotmarkten op een betrouwbare en hoogperformante manier die vergelijkbaar is met die van de traditionele kapitaalmarkten.

De Gemini Exchange is opgericht door de Winklevoss Tweeling van „The Social Network“ bekendheid. Beide mannen zijn vanaf de laatste tijd hardcore gericht op de crypto-nieuwswereld, aangezien ze de zaak voor een prijs van $500.000 bitcoin hebben geduwd. Terwijl ze opmerkten dat de munt deze prijs voor enige tijd niet zou bereiken, zijn ze ervan overtuigd dat er een half miljoen status in de coulissen wacht op de nummer één cryptocurrency van de wereld.

Bovendien duwen ze ook Bitcoin Future omdat ze denken dat goud de komende jaren waarschijnlijk veel van zijn waarde zal verliezen. Elon Musk – de beroemde CEO van zowel SpaceX als Tesla – heeft onlangs plannen aangekondigd om te beginnen met het ontginnen van goud uit asteroïden, wat het element mogelijk veel overvloediger zou kunnen maken en de zeldzaamheid ervan zou kunnen verminderen. Met deze zeldzaamheid zou het goud ineens veel van zijn waarde kunnen verliezen, terwijl bitcoin een eindig aanbod heeft.

Nauwelijks 30 jaar groei

De beurs is ook een van slechts een handvol crypto-handelsplatformen om verzekeringen aan te bieden. Stephen Morrow – COO bij Options – uitgelegd:

We zijn verheugd om Gemini beschikbaar te hebben op het wereldwijde handelsnetwerk van Options en om erkend te worden als een officiële connectiviteitsprovider naar de beurs. Als erkende partner van de Gemini Trust Company (LLC) biedt onze klanten hoogwaardige, snelle en betrouwbare toegang tot Gemini, waardoor de handel in cryptocurrency net zo naadloos verloopt als andere meer traditionele asset classes.

Opties is momenteel verbonden met meer dan 400 marktgegevensstromen. Het bedrijf werd bijna 30 jaar geleden opgericht in 1993 en begon in eerste instantie met het verlenen van diensten aan beheerders van hedgefondsen en soortgelijke bedrijven. In de loop der tijd heeft de onderneming een solide reputatie opgebouwd en sindsdien heeft ze haar activiteiten uitgebreid naar financiële bedrijven van allerlei aard, zoals wereldwijde investeringsbanken, eigen handelsfirma’s, makelaars, handelaars, beurzen en zelfs private-equitybedrijven.