NFL-speler Russell Okung om betaling in Bitcoin te ontvangen

Het lijkt erop dat andere professionele atleten in de voetsporen van Russell Okung treden om betaald te worden in Bitcoin.

Russell Okung van de Carolina Panthers is de eerste speler van de National Football League (NFL) geworden die in Bitcoin wordt betaald.

Dit nieuws komt als een droom die uitkomt voor Russell Okung. De atleet eiste deze omstandigheid voor het eerst in mei 2019 toen hij tweette: „Betaal me in Bitcoin.“

Na 20 maanden en een BTC-prijsverhoging van 273% is Okung de eerste NFL-speler geworden die betaling in Bitcoin ontvangt.

Zijn betalingsregeling wordt afgehandeld door de Bitcoin startup, Zap, die is opgericht door Jack Mallers. De betaling wordt mogelijk gemaakt door het gebruik van Strike, een product van Zap dat het mogelijk maakt om traditionele loonstroken om te zetten in Bitcoin. In een telefonisch interview met CoinDesk onthulde Mallers dat het grote jaarsalaris van Okung van 13 miljoen dollar gelijkelijk zal worden verdeeld over fiat en Bitcoin.

Over het stakingsbetalingssysteem

Technisch gezien wordt Russell Okung nog steeds in fictieve valuta betaald. Achter de schermen sturen de Carolina Panthers echter een directe storting naar Strike, die de dollars dan kan omzetten in Bitcoin. Als de dollars Bitcoin worden, wordt de BTC via zijn koude opslagportefeuille naar Okung gestuurd.

Volgens Mallers is Strike op dit moment bezig met het verwerken van de „zeven cijfers“ met betrekking tot het maandelijkse volume. Naarmate meer grote namen deze nieuwe betaalmethode gebruiken, hoopt Strike dat het aantal zal toenemen. Op dit moment heeft Strike geen percentage voor de verwerking van betalingen, maar Mallers onthulde dat dit kan veranderen naarmate meer mensen het betalingssysteem gaan gebruiken.

„Het is een grote, grote zaak dat we een manier hebben gevonden om elk individu een [percentage] van hun arbeid in Bitcoin te laten ontvangen,“ zei Mallers.

Meer informatie

Mallers onthulde verder dat andere hooggeplaatste atleten van het New York Yankees baseballteam en het Brooklyn Nets basketbalteam zijn begonnen met de goedkeuring van dit betalingsprogramma. Om goedkeuring te krijgen voor het programma voor Russell Okung was de betrokkenheid van de NFL en de NFL Players Association vereist. Of goedkeuring ook vereist is van de National Basketball Association en Major League Baseball met betrekking tot atleten in hun competities is nog steeds onduidelijk.

De Bitcoin-reis van Russell Okung begon lang geleden, nog voor zijn tweet in mei 2019. De grensrechter had al eerder zijn oude frustratie geuit over het gebrek aan economische macht van professionele atleten, met name zwarte atleten. De 32-jarige atleet ziet Bitcoin als een weg waarlangs financiële onafhankelijkheid kan worden herwonnen. Om zijn overtuigingen ten opzichte van Bitcoin verder te bevorderen, heeft Russell Okung een Bitcoin-adviesprogramma gelanceerd.

Russell Okung is niet de enige speler die belangstelling heeft voor Bitcoin. In de afgelopen jaren hebben een aantal andere voetballers gevraagd om betaald te worden in Bitcoin of hebben ze gepleit voor de voordelen van cryptocurrency. Enkele van deze NFL-spelers zijn Oren Burks (Green Bay Packers), Richard Sherman (San Francisco 49ers), Sidney Rice (voorheen van de Minnesota Vikings) en Matt Barkley (Buffalo Bills).

Op het moment van publicatie was de Bitcoin prijs $36.924,41 met een 24-uurs handelsvolume van $71.027.194.893. De BTC-prijs steeg ook met 8,5% ten opzichte van de vorige 24 uur. BTC heeft een circulerend aanbod van 18,5 miljoen munten en een maximaal aanbod van 21 miljoen. Bovendien is FTX momenteel de meest actieve markt voor de handel in Bitcoin.